Χάσαμε την “μάχη” αλλά όχι τον “πόλεμο”

Ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση της Κύπρου παρά την ήττα με 2-0 σετ στον ημιτελικό απέναντι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο, τον Καναδά. Μαριώτα και Μανωλίνα προσπάθησαν όσο μπορούσαν αλλά δεν μπορούσαν. 

Στο πρώτο σετ οι Καναδέζες (Χουμάνα Παρέδες και Πάβαν) ξεκίνησαν πολύ δυνατά και τα κορίτσια μας πατούσαν καλά στο γήπεδο μέχρι το 5-10. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στις Καναδέζες λόγο κυρίως των “τεράστιων” μπλόκ της Πάβαν και των εξαιρετικών άμυνων της Χουμάνα Παρέδες. Κέρδισαν το σετ με 21-7 σε 13 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ παρατηρήθηκε η ίδια εικόνα, με τον Καναδά να προηγείται με 3-0. Μανωλίνα και Μαριώτα αντέδρασαν μειώνοντας σε 5-3. Οι Καναδέζες ένιωσαν την πίεση της Κύπρου και ξέφυγαν πάλι στο σκορ. Νέα πίεση της Κύπρου και μείωση του σκορ σε 9-7. Μέχρι εδώ όμως, αφού οι αντίπαλες παίκτριες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, ξέφυγαν 14-7 και ολοκλήρωσαν το σετ με 21-12 σε 14 λεπτά.

 

Η σημερινή μας ήττα δεν προεί την ομάδα μας αλλά ούτε το προπονητικό μας Team. Τα κορίτσια συνεχίζουν στην διοργάνωση στον μικρό τελικό αύριο στις 12:30 (κάτι που αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού μπιτς βόλεϊ). Εκεί θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο εναντίον της Ομάδας από το Βονουάτου.

  

Please follow and like us: