«Κατέκτησαν» το Βαντούζ οι Άνδρες – Τι δηλώνουν

Δυο κυπριακές ομάδες πάλεψαν σε ξένο έδαφος για το χρυσό μετάλλιο, κάτι πρωτόγνωρο όχι μόνο για το Beach Volley, αλλά γενικότερα για οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα στην Κύπρο. Στη Ζώνη Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Βαντούζ του Λιχτενστάϊν τέσσερεις Κύπριοι αθλητές οι: Δημήτρης Αποστόλου/Σωτήρης Σιαπάνης και Αντώνης Λιοτατής/Γεώργιος Χρυσοστόμου το έκαναν πράξη.

Η Κύπρος κατέκτησε ένα χρυσό και ένα αργυρό, ενώ αξιέπαινη ήταν η προσπάθεια των Χαράλαμπου Ζορπή και Ανδρέα Σαββίδη που έχασαν στο τσακ τους ημιτελικούς.

Σωτήρης Σιαπάνης: «Δεν το περίμενα»
Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο νεαρότερος της παρέας Σωτήρης Σιαπάνης με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Μιλώντας στην κάμερα του ΡΙΚ ανέφερε ότι «Ήταν για μένα μεγάλη εμπειρία το τουρνουά και η κατάκτηση του χρυσού που είναι το πρώτο μου στην ανδρική κατηγορία».Ο Σωτήρης απέδωσε τα εύσημα στον συμπαίκτη του Δημήτρη Αποστόλου λέγοντας ότι «με την πείρα του με βοήθησε αφάνταστα».

Αντώνης Λιοτατής: «Πετύχαμε έστω και δεύτεροι»
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Αντώνης Λιοτατής που με δίδυμο τον Γεώργιο Χρυσοστόμου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο χάνοντας στον Τελικό από τους Δημήτρη Αποστόλου/Σωτήρη Σιαπάνη. Σύμφωνα με τον Τόνι: «Μετά την παρουσία μας σε World Tour και άλλους διεθνείς αγώνες συναντήσαμε στο Λιχτενστάϊν μια πολύ καλή διοργάνωση που διακριθήκαμε». Ο Λιοτατής είπε ότι δεν «καταφέραμε να κατακτήσουμε το χρυσό, χάνοντας από τους συμπαίκτες μας Σ. Σιαπάνη και Δημήτρη Αποστόλου, αλλά δείξαμε τη δυναμική του κυπριακού Beach Volley».

Γ. Χρυσοστόμου: «Πολύ σημαντικό»
Πολύ σημαντικό για το κυπριακό Beach Volley χαρακτήρισε ο Γεώργιος Χρυσοστόμου τη συμμετοχή δυο κυπριακών ομάδων σε Τελικό διοργάνωσης εκτός Κύπρου. ‘Όπως είπε, «μπορεί να αντιμετωπίσαμε τους συμπαίκτες, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να παίζουμε στην Κύπρο σε ένα Παγκύπριο Πρωτάθλημα και αλλιώς σε ξένο έδαφος. Ωστόσο, το διασκεδάσαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Λεζ. Το πόντιουμ των Ανδρών με τις δυο πρώτες θέσεις να ανήκουν στα κυπριακά χρώματα.

Please follow and like us: