Στον ΠΑΟ η Εβίτα Λεωνίδου – Συνεχίζει τη σπουδαία παράδοση

Σπουδαία μεταγραφή για την νεαρή εξελίξιμη διεθνή με τις Νεάνιδες και τις Γυναίκες Εβίτα Λεωνίδου. Μετά από μια πολύ καλή πορεία στον Απόλλωνα η 18χρονη γεννημένη στις 24 Οκτωβρίου 2000 Λεμεσιανή πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Παρά το γεγονός ότι το «τριφύλλι» θα αγωνιστεί στην Pre –League (Α2) εντούτοις η παρουσία της στην ομάδα αποτελεί σημαντική μεταγραφή. Η Εβίτα έκανε τις πρώτες ανεπίσημες της εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό στο τουρνουά ΟΠΑΠ Γυναικών όπου είχε εξαιρετική παρουσία ως ακραία όπου την εμπιστεύεται ο κόουτς Κυριάκος Καμπερίδης.

Η Λεωνίδου ακολουθεί μια μεγάλη παράδοση Κυπρίων πετοσφαιριστριών που αγωνίστηκαν με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Χαρακτηριστικά, η πρώτη που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν η θρυλική Δόξα Ιωαννίδου το 1974 όπου θέλησε να οργανώσει το κυπριακό γυναικείο βόλεϊ.

Ακολούθησαν η Μαρία Χρυσοστόμου με σπουδαία καριέρα στον Πεζοπορικό, η Μάρω Νικολάου όπου διέπρεψε μαζί με τις αδελφές της Άντρη, Χριστίνα και Στάλω στο ΑΠΟΕΛ και ΠΑΟ. Ακολούθως, έγινε «πράσινη» , η Ρούλα Κατσαμπή και το «βαρύ πυροβολικό» Αλεξία Ροτσίδου με συνέπεια ο ΠΑΟ να αποτελεί την πιο κυπριακή ομάδα στην Ελλάδα.

Αρκετά χρόνια αργότερα, κερδίζει τίτλους με τον ΠΑΟ η κόρη της Ρούλας Κατσαμπή  Μανωλίνα Κωνσταντίνου και τη σκυτάλη πήρε πλέον η Εβίτα Λεωνίδου.

Λεζ. Η Εβίτα Λεωνίδου θα ίπταται με τη φανέλα του ΠΑΟ.

Please follow and like us: