Νικολάκης – Βαρατάσης δίδαξαν σε ειδικό σεμινάριο προπονητικής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο προπονητικής που διεξήχθη στις 03  Ιανουαρίου 2018 στο γήπεδο του Πανεπιστημίου Κύπρου όπου δίδαξαν οι Ελλαδίτες προπονητές Γιάννης Νικολάκης και Χρίστος Βαρατάσης.  To ειδικό προπονητικό σεμινάριο αναπτυξιακών ηλικιών διοργανωθηκε από την ΚΟΠΕ.

Η ΚΟΠΕ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυπρίων Προπονητών Πετοσφαίρισης ετοίμασε προπονητικό μοντέλο που θα εφαρμοστεί στις ακαδημίες των σωματείων (ηλικίας 16 ετών και κάτω) όσο και στις αντίστοιχες ομάδες της ΚΟΠΕ (κλιμάκια, προεθνικές).

Ο έλεγχος εφαρμογής θα διεξάγεται από την ΚΟΠΕ από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 σε συνεργασία με το ΕΣΥΑΑ.. Ήταν   το πρώτο από τα δυο σεμινάρια που θα διοργανωθούν και η παρακολούθηση ενός είναι απαραίτητο για τη χορήγηση άδειας επαγγέλματος σε ακαδημίες σωματείων στις ηλικίες 16 χρονών και κάτω.

Το σεμινάριο που περιλάμβανε τόσο πρακτική όσο και θεωρία είχε άμεση σχέση με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό και οι προπονητές – μέλη του Συνδέσμου προπονητών ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό.

Το σεμινάριο ήταν υποχρεωτικό για την κατάρτιση των προπονητών  και ήταν πάρα πολύ χρήσιμο.  Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο σεμινάριο ήταν τα ακόλουθα:

Τεχνικοτακτική προετοιμασία αναπτυξιακών ηλικιών (Γ. Νικολάκης)
Φυσική προετοιμασία αναπτυξιακών ηλικιών (Χρ. Βαρατάσης)
Πρακτική επίδειξη φυσικής προετοιμασίας(Χρ. Βαρατάσης)
Πρακτική επίδειξη ενδυνάμωσης (Χρ. Βαρατάσης)

Please follow and like us: